Reparaţii Asistenţă Întreţinere Poduri Rulante

Serviciile noastre

Proiectare/Producţie

Montaj, Reparaţii şi Asistenţă

Montaj, Reparaţii şi Asistenţă

În cadrul Companiei LIFSOR, departamentul de Reparaţii şi Asistență este responsabil cu intervențiile de întreţinere atât în cazuri normale cât și speciale. O bună programare de service periodic este necesară întrucât utilizarea oricărui echipament va duce în timp la uzura componentelor sale, ceea ce în final va duce la defecțiuni. Echipa noastră poate asigura activitatea de service pentru echipamentul dumneavoastră, pentru a preveni posibile defecțiuni. Întreținerea și inspecția se efectuează în conformitate cu specificațiile noastre, specificațiile producătorului echipamentului și se bazează pe prescripțiile ISCIR în vigoare şi garantează buna funcționare și eficiența sistemelor în timpul ciclului de viață al acestora. Echipele noastre de intervenție sunt compuse din specialiști calificați, cu o bogată experiență tehnică şi pot ajunge rapid la dumneavoastră atât pentru inspecții regulate, cât și în caz de defecțiuni neprevăzute.

9

Împreună cu Dvs

Putem să realizăm periodic o analiză detaliată a stării macaralelor Dvs. pentru a putea implementa un sistem de asistență și întreținere constante, care să prevină o eventuală defectare ce poate întrerupe fluxul Dvs. de producţie. Iar prin serviciul de asistenţă la distanţă Corebox, putem implementa pentru Dvs. un sistem electronic care ține evidența constantă a utilizării şi al incidentelor critice ale utilajului cu scopul de a crește și mai mult eficiența și a reduce timpul de oprire al macaralei defecte. O astfel de aplicaţie ne permite să găsim rapid sursa problemei, astfel încât să vă garantăm un serviciu rapid de asistență, asamblare, întreținere obișnuită și extraordinară a sistemelor Dv. în toată Romania, inclusiv pe altă marcă;

9

Iar prin serviciul Rapid 48

Echipele noastre tehnice pot să  intervină oriunde în ţară în maximum 48 de ore de la lansarea unei cereri de asistenţă. Astfel, nu veți avea pierderi datorită întreruperilor în activitatea de producție, cauzate de defecțiunea echipamentelor Dvs. În plus, departamentul nostru de asistenţă include şi servicii asamblare şi instalare, asistenţă tehnică la distanţă (telefonică sau video-call), sau furnizarea de piese de schimb, precum şi cursuri pentru instruirea personalului Dvs.

Intervină oriunde în ţară în maximum 48 de ore

Contactează-ne