+4 0771 451 268 comercial@lifsormr.com

Lifsor Masini de Ridicat şi viitorul podurilor rulante

Poduri rulante în lumea de mâine

Lifsor Maşini de Ridicat SRL a pus întotdeauna accentul pe noile tehnologii, dezvoltând parteneriate cu firme foarte specializate în design, inginerie şi procese noi de producție, aceasta fiind o formulă de succes, care a dus, în timp, la realizarea unor componente de poduri rulante de cea înaltă calitate. Un astfel de parteneriat este cel cu societatea americană CMAK Crane Systems, o companie cu tradiţie în inovaţia din sectorul ridicării şi manipulării de materiale şi care a făcut investiţii într-una dintre cele mai moderne instalații de producție din acest sector, reuşind astfel să ofere componente şi sisteme realizate la cele mai înalte standarde tehnologice. Fondată din 1977, CMAK USA a realizat întotdeauna produse de top, întrucât acestea au fost bazate pe cercetare tehnologică, dezvoltarea unor noi procese şi inovaţii – şi nu în ultimul rând – un design inteligent. Prin proiectarea inteligentă s-au găsit soluţii modulare, mai adaptabile şi mai compacte, iar adoptarea acestor tehnologii a permis ca noile generaţii de poduri rulante să fie mai robuste, mai uşor de întreţinut şi de operat.

În ultima vreme vedem că şi în sectorul nostru este cerută şi căutată tot mai des inovaţia şi soluţiile inteligente. Clienţii finali şi operatorii caută sisteme de ridicare care pot fi configurate cu ușurință pentru a satisface o mai mare varietate de nevoi. Aplicând acest mod de gândire flexibilă, sectorul nostru trebuie să ofere astfel un tip nou de tehnologie pentru poduri rulante, care să permită modernizarea şi îmbunătăţirea caracteristicilor sistemelor actuale. Noua realitate este cea în care utilizatorii pot schimba sau adăuga noi caracteristici în timp, în funcție de nevoile afacerii. Funcțiile suplimentare dorite ar putea include diagnosticarea la distanță, monitorizarea întreținerii, optimizarea siguranţei înainte de ridicare, sisteme de blocaj în caz de pericol sau chiar poziționarea automată. Acest tip de tehnologie se poate extinde odată cu afacerea, permițând companiilor să fie mai agile și să obțină o rentabilitate mai mare a investiției. Lifsor MR poate să ofere astfel de sisteme, precum HoistSense, care este un sistem electronic avansat, bazat pe tehnologia americană, şi care ține evidența constantă a utilizării, încărcării și a incidentelor critice. Această aplicație independentă este modulară şi poate fi integrată la oricare dintre podurile rulante sau macaralele dumneavoastră. – https://lifsormr.com/hoistsense/

Astfel, podurile rulante noi sau mai vechi pot să fie echipate cu astfel de panouri de service inteligente care permit operatorilor să diagnosticheze și să corecteze defecțiunile mai rapid. Podul rulant își detectează starea în mod automat și o comunică operatorului prin intermediul panoului de service. De asemenea, recomandă măsuri de prevenire și inspecții, astfel încât întreprinderile să poată lua decizii de întreținere mai inteligente, extinzând astfel ciclul de viață al produsului. Un astfel de modul ajută, de asemenea şi la prevenirea perioadelor de nefuncționare nedorite și care pot să fie extrem de costisitoare dacă blochează întregul lanţ de producţie. Prin adoptarea unui astfel de sistem putem face astfel ca podurile rulante să dobândească capacități de monitorizare la distanță, pentru a colecta date despre utilizare și condițiile de operare. În plus față de monitorizarea de la distanță, aceste sisteme noi pot detecta și greutatea sarcinii și poziționarea, ajutând operatorii să ia decizii mai inteligente în raport cu spațiul disponibil.

Noile tehnologii din domeniul podurilor rulante şi al macaralelor vor permite optimizarea şi modernizarea treptată a sistemelor actuale. Cu toate aceste inovaţii, companiile pot crește timpul de funcționare, pot economisi costuri de întreținere și energie, sau pot scala produsele cu afacerea și nu în ultimul rând, pot prelungi durata de viață a investițiilor lor. Sistemele precum HoistSense s-au născut ca rezultat direct al dorinţei de a face mai sigur locul de muncă al operatorilor noştri, o tendinţă care în ultimii ani se manifestă tot mai pregnant în toate sectoarele industriale, dar şi pentru a îmbunătăți productivitatea și siguranța clienţilor noştri. Siguranța și productivitatea merg mână în mână, iar atunci când putem oferi operatorilor de utilaje mai multe informații despre mediul lor de lucru şi despre starea încărcăturii, vedem o creştere a productivităţii şi a atenţiei acestora faţă de normele de siguranţă la locul de muncă.

Cu astfel de sisteme de informare inteligentă, podurile rulante pot fi configurate pentru a se potrivi diferitelor nevoi ale locurilor de muncă, care devin astfel mai eficient organizate atât în ceea ce privește timpul de lucru, cât și resursele economice necesare întreţinerii utilajelor. Astăzi, tehnologia oferă versatilitate, putere crescută de ridicare şi rentabilitate în exploatare, un factor devenit extrem de import

Siguranța și productivitatea merg mână în mână, iar atunci când putem oferi operatorilor de utilaje mai multe informații despre mediul lor de lucru şi despre starea încărcăturii, vedem o creştere a productivităţii şi a atenţiei acestora faţă de normele de siguranţă la locul de muncă.